Cant espiritual Ampliar

Cant espiritual

DE702

A l'obra Cant espiritual, de Miquel Ortega, l'instrument no és un simple acompanyant, sinó que té una part preponderant, dialogant i posant-se en un nivell d'igualtat amb la veu.

Més detalls

10,18 € amb impostos

Edició: Digital

  Època Segle XX
  Instruments veu, piano
  Idioma del text Català
  Pàgines 20
  Durada 6 min.
  Contingut Partitura
  ISMN 979-0-3502-0779-2
  Preu edició impresa 17,50€
  Altres Joan Maragall (poema)
  Edició Digital

  El tenor Jordi Casanova em va proposar posar música a un poema del gran poeta català Joan Maragall. Em donava llibertat absoluta en l'elecció d'aquest, i després de llegir-ne diversos em vaig decantar per aquest, de dimensions apropiades per desenvolupar el que més que un lied és una balada, en l'accepció de balada com a gènere paral·lel al lied i que van desenvolupar grans compositors alemanys del XIX com Loewe, Schubert, Wolf, etc.
  L'obra és d'un plantejament essencialment melòdic de caràcter gairebé èpic, podríem dir, en l'enfrontament del poeta amb la transfiguració, o pas al més enllà. Com sol passar en diverses de les meves últimes obres per a veu piano, l'instrument no és un simple acompanyant, sinó que té una part preponderant, dialogant i posant-se en un nivell d'igualtat amb la veu. L'obra va ser estrenada al Palau de la Música Catalana de Barcelona el 13 de Novembre de 2011, amb Jordi Casanova, tenor i Manel Cabero, piano, en un recital dedicat al poeta Maragall.


  Miquel Ortega

Clients que han vist aquest producte també han adquirit:

30 productes més a la mateixa categoria: