Pelegrí, M.Teresa

Pelegrí, M.Teresa

2 partitures

M.Teresa Pelegrí (1907-1996) estudià música de jove, però abandonà la dedicació artística en casar-se i mentre es dedicava als fills. Vint anys després reprengué els estudis, amb mestres com Joan Gibert i Camins i Carles Pellicer i Nadia Boulanger (piano), Joan Poch i Garriga (contrapunt i fuga), Josep Soler i Sardà (composició) i Carles Guinovart i Rubiella (música del segle XX). Prengué interès i estudià a fons el llenguatge musical de l'expressionista Escola de Viena.


Autora principalment d'obres de cambra, piano i música coral, començà a fer públiques les seves composicions el 1970, i Antoni Besses li enregistrà Tres peces per a piano el 1984. Va ser autora de l'òpera inèdita Herodes und Marianne, sobre la tragèdia de Friedrich Hebbel. El 1977 guanyà el premi Ciutat de Barcelona de música per les Tres peces per a orquestra. Era membre de l'Associació Catalana de Compositors, i les seves Dos piezas para piano van ser incloses en el recopilatori i monumental Llibre per a piano que l'entitat publicà l’any 1980.


Morí a Barcelona i poc després, el seu antic professor Josep Soler i Sardà s’encarregà de fer donació del fons documental de Teresa Pelegrí, a la Biblioteca de Catalunya.

Mostrant 1 - 2 de 2 elements