Torrents, Mercè

Torrents, Mercè

36 partitures

Mercè Torrents (1930-2018) neix a Barcelona filla del notable violoncel·lista i promotor musical català Joan Torrens i Maymir, del qual rep la seva innata facilitat creativa. Estudia la carrera de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el mestre Pere Vallribera, obtenint les màximes qualificacions. Autodidacta en composició, rep el mestratge de Cristòfor Taltabull. Per la seva obra obté la felicitació dels mestres Eduard Toldrà, Ricard Lamote de Grignon, Joaquim Zamacois i darrerament de Joan Guinjoan.
Ha composat obres per a piano, per a grups instrumentals de diversa formació, per a orquestra de cambra i per a cobla. Ha musicat per a cor i per a veu solista i piano la poesia de diferents poetes catalans, com són, Josep Carner, Salvador Espriu, Pere Quart, Miquel Martí Pol, i J. V. Foix del qual rebé el seu goig i entusiasme per la seva musicalitat.
De Salvador Espriu ha musicat el Llibre de Sinera (1968) en forma d’oratori, també l’obra Final del Laberint, en forma de cants espirituals, també Pell de Brau (1983) així com altres poemes esparços; i del poeta Miquel Martí Pol ha musicat la Primera Part del llibre Els Bells Camins, per a veu i piano i la Segona Part, amb il·lustracions musicals per a piano i recitador.
Han interpretat la seva obra els cantants: Mercè Bibiloni, Francesca Callao, Assumpta Serra, Anna Ricci, Ma. Àngels Sarroca, Núria Feliu, Dolors Lafitte, Marina Rossell, Núria Batlle, Dolors Martí, Anton Carrera i Celdoni Fonoll, així com la Coral Càrmina.
Compta amb diversos enregistraments i des del 1989 és membre de l’Associació Catalana de Compositors. 

Mostrant 1 - 12 de 36 elements