Vila, Mariona i Gutiérrez, Joan Josep

Vila, Mariona i Gutiérrez, Joan Josep

4 partitures

Mariona Vila neix a Barcelona on cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música d'aquesta ciutat. Ha compaginat la tasca pedagògica amb el cant i la composició. En aquest camp, ha realitzat nombrosos encàrrecs per a solistes, editorials, discogràfiques i entitats i estaments públics d'entre els que cal destacar l'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
La seva producció musical abasta camps tan diversos com la música per a infants, música vocal i de cambra, música per a cinema, música per a l'escena i arranjaments. Ha obtingut diversos premis de composició i té publicades obres vocals i instrumentals. Ha estrenat nombroses obres entre les que cal destacar l'òpera Regals, estrenada l'any 2002 al Teatre Lliure-sala Fabià Puigserver de Barcelona. Ha estat impulsora i directora tècnica de l'Escola d'Òpera de Barcelona. 
Actualment compagina la faceta creativa amb la direcció de l'Escola de Música del Palau de Barcelona.


Joan Josep Gutiérrez Yzquierdo és pianista i compositor. Va fer els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i els va ampliar amb altres professors. Entre altra formació, destaca el Màster Universitari en Musicologia i Educació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Postgrau en Direcció de Centres Educatius per la Universitat de Barcelona.
Des de l'any 1996 al 2012, ha estat director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès, on ha donat impuls a importants projectes pedagògics i a la creació del Conservatori Professional. 
Com a compositor és autor de moltes obres, entre les quals hi ha cançons, música de cambra, piano, orquestra, cor i música destinada als infants i a la pedagogia. Entre aquestes últimes destaquen els llibres Toquem el piano 1 i 2 (Clivis, Barcelona 1986). És autor de set sardanes, quatre de les quals han estat obtingut guardons a diferents concursos.
L'any 2003 va estrenar al Teatre-Auditori la cantata infantil Castell còsmic, encàrrec del mil•lenari de Sant Cugat. El desembre de 2007 va estrenar la cantata Betlem, per a cors i orquestra de cambra, amb text de Juan Gutiérrez Gili, encàrrec de Camerata Sant Cugat.
Actualment és professor de piano i de repertori per a cantants al Conservatori de Sant Cugat.

Mostrant 1 - 4 de 4 elements