Guzmán, Josep Lluís

Guzmán, Josep Lluís

14 partitures

Nascut a Sabadell el 1954, inicia els estudis musicals al conservatori de la seva ciutat, i els completa als Conservatoris Superiors de Barcelona i Badalona (grau superior de Composició). Ha actuat com a flautista amb l´Orquestra de Joventuts Musicals de Sabadell i amb el Quartet Laietà, conjunt de música barroca amb el qual donà nombrosos recitals. Com a professor de música ha exercit la docència en diversos àmbits i centres musicals del país, a més a més de portar la direcció de cors infantils i de corals mixtes.


En el camp de la composició ha cultivat diversos gèneres que inclouen des de l’obra solista a la gran orquestra.  A més de l’obra simfònica i de cambra, ha realitzat una tasca important en l’àmbit de la composiciócoral, tant en obra pròpia com en l’ harmonització de la cançó tradicional, la qual ha estat interpretada  per corals de prestigi a Catalunya i a Europa.


Part del seu catàleg es troba editat a Clivis, Dinsic, La Mà de Guido, edicions de la FCEC, i de la Universitat de Lleida. Disposa també d’obra enregistrada en discs  monogràfics sobre part de la seva obra per a piano i música de cambra a la col·lecció Ars Harmònica del segell La mà de Guido,  i els enregistraments portats a terme per intèrprets tan diversos com el grup Bartok, el Trio de París, la London Sinfonietta, el Quartet Glinka, entre d’altres.


La seva obra ha estat  interpretada i difosa a diversos països d’Europa, a més d’Israel i Japó. És membre de l´Associació Catalana de Compositors del 1981 ençà.


Mor a Barcelona el 2017.

Mostrant 1 - 12 de 14 elements