Primer aniversario - Memento - Canción del jinete Ampliar

Primer aniversario - Memento - Canción del jinete

DE505

Aquestes tres cançons de Miquel Ortega tenen en comú la volguda simplicitat que les fa un punt naïf, seguint lleugerament el postulat del Grup dels Sis.

Més detalls

8,72 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Subtítols / Parts Cançons per a soprano i piano sobre poemes de Federico García Lorca
  Instruments soprano, piano
  Idioma del text castellà
  Pàgines 14
  Durada 8 min.
  Contingut partitura
  ISMN 979-0-3502-0673-3
  Preu edició impresa 15€
  Altres Federico García Lorca (poemes)
  Edició Digital

  Incloem en aquest àlbum tres de les setze cançons que fins ara he compost amb text de García Lorca, un dels meus poetes preferits en llengua castellana. Tenen en comú la volguda simplicitat, que les fa un punt naïf si així volem dir-ho, però he de reconèixer que sempre m'ha seduït el postulat del Grup dels Sis de compondre amb el mínim de notes possibles.
  Tant Memento com Canción del jinete varen ser escrites l'any 1994 a Pamplona, on jo estava com a director titular de l'orquestra de la ciutat. Aquestes dues cançons són de les més interpretades, sobretot Memento que fins i tot ha estat enregistrada diverses vegades i per diferents tipus de veu. Degut a aquesta predilecció dels intèrprets, les vaig orquestrar poc després i va ser el reconegut baríton Carlos Álvarez qui les va estrenar en aquesta nova versió i també les va enregistrar sota la meva batuta. Més recentment el compositor i director d'orquestra Arturo Díez Boscovich n’ha realitzat una orquestració per a cordes.
  Vaig escriure Primer aniversario a Madrid el 1999, i he de confessar que vaig utilitzar una modulació que em va ser suggerida per una cançó pertanyent al musical d’Henry Mancini, Victor/Victòria, fent cert allò que dèiem del Grup dels Sis, que sempre es van veure atrets per la música lleugera de la seva època quedant palès a les seves composicions, com és a vegades també el meu cas.


  Miquel Ortega

Clients que han vist aquest producte també han adquirit:

30 productes més a la mateixa categoria: