Alabert, Àngels

Alabert, Àngels

Àngels Alabert neix a Girona el 1937. És professora del Conservatori de Girona on imparteix les matèries de Musica de Cambra, Piano; Harmonia, Contrapunt, Fuga, Composició i instrumentacio, realitzant una tasca pedagògica intensa.


Compositora d'obres per a piano, orquestra i cor, ha treballat la composició amb els mestres Manel Oltra, Xavier Montsalvatge, C. Guinovart i Josep Soler, la direcció d'orquestra amb A. Ros Marbà i la direcció Coral amb E. Ribó i Oriol Martorell.
Dona cicles de conferències d 'Història de la Musica i Estètica Musical. És membre assessor del Departament de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya havent treballat pel seu encàrrec en la recerca i transcripció de cançons i temes populars i etnomusicològics.
Des de fa 18 anys dirigeix el Cor Maragall de Girona amb qui ha treballat un ampli i variat repertori d' obres que van des del "Requiem" de Mozart, el "Carmina Burana", la cantata "Rejoice in the lamb" de Britten, o la 9a Simfonia de Beethoven, fins l'òpera "Dido i Aeneas" de Purcell, passant per un ampli repertori de música catalana com obres del "Llibre Vermell de Montserrat", del Renaixement, Classicisme, Romanticisme i obres d'autors contemporanis, etc.
És membre del jurat de diversos concursos: el de Piano "Ciutat de Berga" des del 1985, Internacional de Composició "Mestre Civil" de Girona, Certamen Musical de Composició per a Cobla de Banyoles, Ceret des de 1984, Concurs de Sardanes de la Bisbal d'Empordà, entre altres.


Des de 1990 forma part del Trio de Cambra Alemany, amb J. Nikel, flauta travessera i U. Keusen, violoncel amb qui han fet nombrosos concerts a Catalunya i Alemania Havent enregistrat un compacte amb obres cambrístiques d'ambdues nacionalitats.
Com a pianista també forma part des de l'any 1991 del grup Paraula de Poeta.

No hi ha cap partitura d'aquest autor.