Armenter, Xavier

Armenter, Xavier

6 partitures

Xavier Armenter neix a Barcelona el 1965 i el 1984 ingressa al Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat, on obté la titulació superior en solfeig, harmonia, pedagogia especialitzada, direcció de cors i d’orquestra. Ha estat alumne de mestres prestigiosos com X. Boliart, Miquel Martí Guàrdia, Josep Soler, B. Casablancas, Salvador Mas, Albert Argudo, Carme Poch, Carles Guinovart, Josep Crivillé, Montserrat Torrent i A. Soler, entre d’altres.
És autor de nombroses obres per a diferents formacions instrumentals i vocals, moltes de les quals han estat ja estrenades tant a l’Estat espanyol com a diferents països europeus –França, Itàlia i Alemanya-. Ha guanyat diversos concursos entre els quals destaquem l’Onzè Concurs de Joventuts Musicals de Barcelona (1990) amb l’obra Arc en Ciel per a quartet de flautes, el Segon Concurs de Composició de Mollet del Vallès (1994) amb l’obra Homenatge a Toldrà, sardana per a cobla, i el Premi Ciutat de Reus de Composició (onzena edició, 1996) amb l’obra Punició per a cor i piano.
Dins la seva vessant pedagògica destaquem la publicació en cinc volums de l’obra Cambra per als nens escrita juntament amb Alberto Sampablo.

Mostrant 1 - 6 de 6 elements