Valls Gorina, Manuel

Valls Gorina, Manuel

1 partitura

Nascut a Barcelona el 1920, estudià Dret a la Universitat de Barcelona i Música al Conservatori del Liceu amb el Aita Donostia (harmonia, orquestració i composició). De formació estètica independent, va conrear la majoria dels gèneres musicals. Va exercir de professor a la Universitat de Barcelona i a l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual. Va pronunciar conferències a diversos indrets de la península (Barcelona, Madrid, Santander, Lleida, Toledo, Granollers, etc.) i el 1971 va dirigir les emissions dedicades a la música espanyola de l'O.R.T.F. de París, dins la sèrie La rose des vents.


Va ser membre de la Societat Catalana de Musicologia i un dels responsables de l'àmbit de la música del Congrés de Cultura Catalana, així com membre de la Junta Consultiva d'Òmnium Cultural. En el terreny periodístic va publicar articles i crítiques a la premsa local i estrangera, i va exercir la crítica musical en el diari El País, edició de Catalunya. Morí a Barcelona el 1984. Fou enterrat al Cementiri de Montjuïc; el seu fons arxivístic es conserva a la Biblioteca de Catalunya.


Manuel Valls era cosí germà del pintor Xavier Valls i Subirà

  • 11,00 €

    Autor: Valls Gorina, Manuel

    Edició: Paper

    En aquest llibre titulat "Música de tota mena", l'autor ens dóna variada notícia dels principals fets que han marcat la vida musical de Catalunya entre els anys 1972 i 1982. Cal notar que la visió de Manuel Valls és sempre volgudament parcial i si actua com a fedatari dels esdeveniments que descriu, ho fa sempre amb un àcid esperit crític.

    11,00 €
Mostrant 1 - 1 d'un element