Pardo, Miquel

Pardo, Miquel

5 partitures

Neix a Barcelona el 18 de novembre de 1959. Comença els seus estudis acadèmics als 11 anys com a alumne lliure del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. 
Tot i tenir una sòlida formació acadèmica, Miquel Pardo ha mantingut un esperit autodidacte i d’investigació que el caracteritza com a artista d’estètica independent. La seva activitat creadora es bifurca en dos aspectes: per una banda, la invenció del llenguatge com a eina d’expressió i per l’altra, la pròpia creació d’obres musicals. En aquest sentit, el seu repertori abraça des d’obres d’estil naïf fins a obres basades en tècniques complexes, totes elles marcades per un estil molt personal.
Al llarg de la seva trajectòria artística ha obtingut diversos premis i guardons: el 1986 obté la Beca del Ministeri de Cultura; el 1988 guanya el Premi del V Concurs de Joves Compositors de la Generalitat de Catalunya i el Premi Nacional de Composició per a Orgue Cristóbal Halffter; el 1994, el Segon Premi de Joves Compositors de Joventuts Musicals de Barcelona, i el 1996, el Premi Internacional Catalunya de Composició Coral i el Segon Premi Nacional de Composició Pelegrín de la Xunta de Galícia.
És membre de l'SGAE i de l’Associació Catalana de Compositors. El 1993 guanya per oposició la plaça de Professor de Matèries Teòriques al Conservatori Professional Municipal de Música de Sabadell. Paral·lelament exerceix com a crític musical per a la Revista Musical Catalana.
El seu catàleg abasta 45 obres de gèneres diversos, com ara el simfònic, de cambra, per a conjunt instrumental i per a solista.

Mostrant 1 - 5 de 5 elements