Vila, Francesc

Vila, Francesc

10 partitures

Francesc Vila i Ginferrer, (1922-2011) director, compositor i pedagog. Inicià els estudis musicals amb el mestre Miquel Blanch a Manresa, amb Ester Oliveras, a Castellbell i el Vilar i Blanca Morera, a Manresa. Cursa estudis superiors al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Completa la seva formació de direcció coral i pedagogia musical seguint els mètodes Dalcroze, Llongueres i Orff.
El Mestre Enric Gibert influí d’una manera especial en la seva formació com a director. Va estar capdavanter en el món coral dirigint la Capella de Música Burés, el Cor Montserrat, el cor i l’orquestra de “La Passió” d’Olesa, l’Agrupació Musical Castellet i l’Agrupació de Joves Percussionistes. Va ser l’impulsor de diverses iniciatives sociomusicals com el Dia Internacional del Cant Coral de Barcelona i el Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre.
La part més nombrosa de la seva obra està dedicada al món coral amb cançons originals, harmonitzacions i adaptacions corals de cançons d’arreu. Moltes d’aquestes peces són amb textos de Joan Farràs. També va musicar altres poetes com Jacint Verdaguer, Salvador Espriu, Federico García Lorca amb els coneguts Nocturnos de la ventana, Miquel Martí Pol, Miquel Desclot, Tomàs Garcés i Màrius Torres. També va escriure i adaptar moltes cançons i musiques per a infants, i és autor de sardanes i ballets.
Va obtenir diversos premis per les seves composicions però un dels millors guardons és que totes les corals del país canten o han cantat alguna cançó de Francesc Vila.
Cassià M. Just va escriure sobre el compositor “El seu nom i el de la Capella de Música Burés han estat coneguts ençà i enllà de les nostres fronteres com un missatge de senzillesa, de bellesa i d’admiració.”

Mostrant 1 - 10 de 10 elements