González de la Rubia, Domènec

González de la Rubia, Domènec

2 partitures

Domènec González de la Rubia (*1964) és compositor, director d’orquestra, musicòleg i pedagog. Ha cursat els estudis musicals a Barcelona i a Bratislava (Eslovaquia). Ha realitzat els estudis de composició i direcció d’orquestra amb qualificació d’excel·lent, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha rebut premis de composició per a diverses obres als Premis Enric Morera i Joaquim Maideu amb obres per a orquestra simfònica; el Premi Fundació Parramon de Barcelona en l’especialitat de Piano; el Premio Federación Extremeña de Corales; el Premio Amadeus Internacional de Composició Coral 2010 i el Premi Concerts Verds amb l’obra per a orquestra de Corda, Instants de la Natura, entre d’altres. També ha rebut el “Premi Agustí Pedro i Pons” de Musicologia atorgat per la Universitat Central de Barcelona. És autor del llibre La Música Religiosa a Catalunya en el segle XX i ha publicat uns dos-cents articles d’estètica i història de la música.
Com a director va fundar l’any 2001 l’Ensemble Diapasó amb el qual ha participat en nombrosos cicles internacionals amb repertoris diversos, i més especialment amb música de compositors contemporanis. Al juny del 2006 va estrenar una obra per a conjunt de cambra dedicada a l’obra del pintor francès, d’origen rus, Stäel, amb motiu de l’exposició a La Pedrera (Casa Batlló) de Barcelona, encarregada per la Fundació Caixa de Catalunya. També ha estat titular durant quatre anys del Grup Sitges-94 i de l’Ensemble Instrumental ACC entre d’altres i ha dirigit la banda Municipal de Barcelona en nombroses ocasions. La seva obra simfònica Arnheim es va estrenar l’any 2008 al Festival de Praga organitzat per la Filharmònica Txeca i l’Orquestra Filharmònica de Novosibirsk va estrenar la seva Primera Simfonia sota la batuta de Thomas Sanderling. Freqüentment és convidat a impartir cursos i conferències a Espanya i l´estranger. Les seves obres són interpretades per excel·lents solistes i conjunts internacionals.
Actualment ostenta diversos càrrecs de responsabilitat entre els quals destaca la presidència de l’Associació Catalana de Compositors i la presidència de la Federació d´Associacions Ibèriques de Compositors.

Mostrant 1 - 2 de 2 elements