Devesa, Joan

Devesa, Joan

2 partitures

Neix el novembre del 1959 a Cornellà de Llobregat, inicia de molt jove els estudis musicals de Solfeig i Piano com a alumne lliure. Més tard amplia la seva formació al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb les disciplines d’harmonia, contrapunt, fuga, composició, instrumentació i direcció d’orquestra. Paral·lelament compagina els estudis de Clarinet amb el mestre Juli Panyella al mateix Conservatori i també a Brussel·les amb Marcel Anción.


El clarinet és l’instrument amb el qual desenvolupa la seva tasca professional, tant com a intèrpret solista, com a membre de diversos conjunts; entre els quals ha format part del Duo de Clarinet i Piano amb Monserrat Rios; del Trio de Canyes “Da Capo” de la Fundació Live Music, creada pel mestre Yehudi Menuhin, amb Phillipe Vallet (oboè) i Lleonard Castelló (fagot); també de l’Octet de Vent de Barcelona; del Trio Bruch amb la formació de clarinet, violoncel i piano; així com diverses col·laboracions amb formacions orquestrals de Catalunya com l’Orquestra de Cambra Catalana, Orquestra Ciutat de Barcelona, entre d’altres. El 1990 guanya per oposició la plaça de professor de clarinet al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, lloc que ocupa des de l’any 1982 fins a l’actualitat.


En el terreny de la composició cal citar obres de caràcter pedagògic: Nocturn per a clarinet i piano (Ed. Clivis, 1985) que es va estrenar a Barcelona el 1998, pel clarinetista Josep Fuster. La Fantasia per a flauta i piano, Elegia per a fagot i piano, Suite per a dos clarinets, Quintet de vent, així com també Imatges per a orquestra de cambra, i Encrucijada per a mezzo-soprano i piano sobre un poema de Federico García Lorca.

Mostrant 1 - 2 de 2 elements