Vuit cançons Ampliar

Vuit cançons

DE756

Aquestes cançons de Lluís Benejam són obres molt elaborades, amb una gran sensibilitat i amb un ànim manifest de crear petites joies cambrístiques amb la paraula com a protagonista, amb harmonies riquíssimes i una part pianística de gran complexitat.

Més detalls

15,71 € amb impostos

Edició: Digital

  Època Segle XX
  Subtítols / Parts Les noies a la tardor, Vinyoli - Maledicció amorosa, Teixidor - Cançó de rem i de vela, Sagarra - El misteri, Hodgson - Cançó de fada, Keats - Despedida, Lorca - Al estanque se le ha muerto…, Lorca - Cántico Espiritual, San Juan de la Cruz
  Instruments Veu, piano
  Idioma del text Català, castellà
  Pàgines 38
  Durada 21 min.
  Contingut Partitura
  ISMN 979-0-3502-0951-2
  Preu edició impresa 27€
  Edició Digital

  Els autors dels textos són alguns dels millors poetes catalans, com Josep Maria de Sagarra, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Joan Vinyoli, Joan Salvat Papasseit, Joan Teixidor i Miquel dels Sants Oliver, grans poetes en llengua castellana com San Juan de la Cruz i Federico García Lorca, i també hi trobem dos autors britànics com Ralph Hodgson i John Keats traduïts al català per Marià Manent. Completa el catàleg de l’obra vocal de Benejam una peça per a quatre veus mixtes i arpa sobre un text de Tomàs Garcés: Cançó de bressol de la Verge (1953) que va dedicar al Quartet Filharmonia.
  La data de composició d’aquestes cançons és incerta, bé que podem suposar que totes van ser escrites a Barcelona abans de 1954. Sembla que les dues cançons Despedida i Al estanque se le ha muerto (de Nocturnos de la ventana) amb text de García Lorca poden ser de l’època nordamericana, però no en tenim dades que ho confirmin. En tot cas, sabem que la primera va ser Cançó de rem i de vela que data del 1944, seguida d’un grup de sis cançons anteriors a l’any 1949: Cançó de la sirena, Cançó de fada, El misteri, Donant les joies i Mester d’amor. De la resta, Maledicció amorosa, Les noies a la tardor, Cántico espiritual, La rosa marcida i Lo sant nom de Jesús, no en tenim la data precisa ni constància de l’estrena.
  Aquestes cançons estan editades pel segell Picap (2014) i interpretades per la mezzosoprano Marta Valero i el pianista Albert Guinovart, els quals juntament amb Abili Fort i Josep Maria Serracant han portat a terme una exhaustiva revisió per tal d’oferir una edició més acurada.


  David Puertas

Accesoris

30 productes més a la mateixa categoria: