Grèbol, Armand

Grèbol, Armand

12 partitures

Armand Grèbol va néixer a Barcelona l’any 1958. Va cursar els seus estudis musicals als conservatoris de música de Barcelona i Badalona, especialitzant-se en composició i direcció.
A l’any 1990 va començar a treballar a l’ACC (Associació Catalana de Compositors) com a secretari tècnic, i a l’any 1993 a la Fundació Música Contemporània. D’aquests anys ençà s’ha dedicat professionalment a la promoció i divulgació de la música contemporània: organització de cicles de concerts, edició de partitures, llibres, discos, cursos, etc. Va ser el primer director del grup instrumental Sitges 94 (1994/1996) creat per l’Albert Sardà, director de la Fundació, amb la principal finalitat d’estrenar obres de joves compositors.
En l’aspecte creatiu, cal destacar en la seva música la relació que acostuma a haver entre ella i el món quotidià, sovint utilitzant el sentit de l’humor com a Història d’una cigarreta (1991), La noia (1996), Vols fer el favor d’escoltar-ho! (1997), Quina nit! (1999) entre d’altres, i en ocasions rememorant sensacions extramusicals mitjançant el so, com en el cas d’Aquàtic (1991), o la seva relació amb la música pura en Tepeca (1993), enregistrada en CD per l’Orquestra de RTVE. El que podríem dir és que sembla una norma en la seva manera de composar el fet d’evitar concebre la composició com un treball únicament científic, i la defugida sistemàtica del trascendentalisme.

Mostrant 1 - 12 de 12 elements