Quatre cançons sobre poemes de Salvador Espriu Ampliar

Quatre cançons sobre poemes de Salvador Espriu

DE630

El llenguatge musical emprat depèn de la rica potencialitat de la poesia d’Espriu.

Més detalls

9,01 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Subtítols / Parts Ordenat, Establert - Vinc a la nua sequedat - Però en la sequedat arrela el pi - Just abans de laudes
  Instruments veu, piano
  Idioma del text català
  Pàgines 20
  Durada 10 min
  Contingut partitura
  ISMN 979-0-3502-0566-8
  Preu edició impresa 15,50€
  Altres S. Espriu (text)
  Edició Digital

  Els quatre poemes d’Espriu que vaig musicar, són dedicats a la memòria d’Antoni Comas (1931-1981), catedràtic de Llengua i Literatura catalana a la universitat de Barcelona, on vaig estudiar. Comas era un professor extraordinàriament preparat i excepcionalment disposat en la difícil tasca del guiatge científic i humà del seus alumnes.
  Ell fou qui em féu conèixer Salvador Espriu, l’home, i la seva poètica singular: l’impacte de la seva figura fou tan gran, que durant molts anys vaig veure’m incapaç de musicar cap dels seus versos, fins que vaig compondre Diversos són els homes, dedicat a la meva esposa, Begoña. En commemorar-se els vint-i-cinc anys del seu traspàs, vaig voler dedicar-li aquests quatre poemes, que triàrem, per separat i amb sorprenent coincidència, Dolors Lamarca, muller de Comas, i les seves filles Núria, Eulàlia i Mercè per una banda, i jo per l’altra.
  Quatre cançons sobre poemes de Salvador Espriu foren composades entre l’1 i l’11 de novembre de 2006, i estrenades el 19 del mateix mes i any a l’auditori de Caixa Laietana de Mataró; repetírem l’audició el març de 2007 al Paranimf de la Universitat de Barcelona. El llenguatge musical emprat depèn de la rica potencialitat de la poesia d’Espriu, a la recerca d’un paral·lelisme imprecís, des de l’harmonia i el contorn textural, fins a la retòrica del suggeriment i del simbolisme.


  Francesc Bonastre

30 productes més a la mateixa categoria: