Concerto Grosso in G Ampliar

Concerto Grosso in G

DE256

De les obres escrites per Benejam a l'Equador destaca aquest Concerto Grosso, una obra enèrgica, sòlida, amb pinzellades de bon humor i molt representativa del seu llenguatge personal.

Més detalls

23,37 € amb impostos

Edició: Digital

  Època Segle XX
  Subtítols / Parts I. Allegro - II. Adagio - III. Tempo di vals - IV. Allegro con spirito
  Instruments Orquestra de corda
  Pàgines 44
  Durada 16 min.
  Contingut Partitura
  ISMN 979-0-3502-0863-8
  Preu edició impresa 40,20€
  Edició Digital

  El Concerto Grosso de Lluís Benejam (Barcelona, 1914 — Birmingham, 1968) va ser compost l’any 1956 a Equador. Benejam havia anat al país centreamericà feia un parell d’anys amb l’encàrrec del govern de Quito de fundar L’Orquestra Simfònica Nacional. Aquell viatge va coincidir amb l’etapa de consolidació de Benejam com a compositor: entre 1950 i 1954 havia estrenat el Quartet de corda núm. 1, les Tres peces per a oboè i quartet de corda, dues sonates (una per a violí i l’altra per a viola), la Suite per a orquestra de corda i l’obra Poema, també per a cordes, amb la que va guanyar el Premi de Música Ciutat de Barcelona (1953). Un cop a Equador, va tocar amb el Cuarteto Nacional, va fundar l’esmentada orquestra de la que va ser concertino i sotsdirector, i no va deixar de banda la faceta de compositor. De les obres escrites a Equador destaquen el Quartet de corda núm. 2 i aquest Concerto Grosso per a orquestra de corda.
  És una obra enèrgica, sòlida, amb pinzellades de bon humor i molt representativa del seu llenguatge personal: girs impressionistes, presència del contrapunt, treball rítmic original, domini idiomàtic dels instruments d’arc, gust pel treball cambrístic i equilibri formal.


  David Puertas

21 productes més a la mateixa categoria: