Suite de danses tradicionals catalanes Ampliar

Suite de danses tradicionals catalanes

DE775

Examinant-les i interpretant-les trobaran l’exquisit saber fer de Joaquim Serra com a compositor i instrumentador.    

Més detalls

25,13 € amb impostos

Edició: Digital

  Època Segle XX
  Subtítols / Parts Ballet de muntanya (Alp)-La tirotitaina (Pallars)-La gala (Campdevànol)-La bolangera (Pallars)-Ball pla del rossinyol-Ball enrobat (Castellciutat)-L'espunyolet (Berguedà)-La moixeranga (Algemesí)
  Instruments Piano i orquestra de corda
  Pàgines 60
  Durada 33 minuts
  Contingut Partitura
  ISMN 979-0-3502-1060-0
  Observacions Materials en règim de lloguer. Contacti amb l'editorial.
  Preu edició impresa 36 €
  Edició Digital

     En acabar la guerra civil espanyola Joaquim Serra entra en l’etapa difícil de la postguerra en la que ha de superar tot tipus de dificultats. Aquesta situació l’aclapara prou com per a no escriure més música fins l’any 1945.

     L’any 1947 i sota l’impuls de Manuel Cubeles es produeix la fundació de l’Esbart Verdaguer, dedicat al cultiu de les danses tradicionals catalanes. Joaquim Serra és nomenat Director Musical. Amb destí a aquest Esbart, realitza moltes de les seves admirables i modèliques instrumentacions i glosses de danses catalanes. Durant el decurs d’una dècada el mestre Serra rep encàrrecs per a fer versions d’aquestes danses per a cobla, per a orquestra de cambra i simfònica. Aquesta situació és, sens dubte, una inestimable ajuda en tots els aspectes de la seva vida. Entre les obres que Manuel Cubeles el porta a escriure hi ha aquest recull que ara s’edita  agrupat en forma de suite i que conté la totalitat de les vuit instrumentacions d’aquestes danses tradicionals per a piano i orquestra de corda que el mestre  efectuà entre els anys 1949 i 1950.

  Examinant-les i interpretant-les trobaran l’exquisit saber fer de Joaquim Serra com a compositor i instrumentador.    

    He fet el treball d’edició a partir dels materials originals de l’autor i el pianista Joan Manau i Valor n’ha fet la revisió final en ocasió de la re-estrena, l’any 2014, a Vilanova i la Geltrú.

   

                                                                                                                                                Josep-Maria Serracant

9 productes més a la mateixa categoria: