Quatre cançons sobre poemes de Salvador Espriu Ampliar

Quatre cançons sobre poemes de Salvador Espriu

E630

Nou producte

El llenguatge musical emprat depèn de la rica potencialitat de la poesia d’Espriu.

Més detalls

15,50 € amb impostos

Edició: Paper

    Època s. XX
    Subtítols / Parts Ordenat, Establert - Vinc a la nua sequedat - Però en la sequedat arrela el pi - Just abans de laudes
    Instruments veu, piano
    Idioma del text català
    Pàgines 20
    Durada 10 min
    Contingut partitura
    ISMN 979-0-3502-0566-8
    Altres S. Espriu (text)
    Edició Paper

    Els quatre poemes d’Espriu que vaig musicar, són dedicats a la memòria d’Antoni Comas (1931-1981), catedràtic de Llengua i Literatura catalana a la universitat de Barcelona, on vaig estudiar. Comas era un professor extraordinàriament preparat i excepcionalment disposat en la difícil tasca del guiatge científic i humà del seus alumnes.
    Ell fou qui em féu conèixer Salvador Espriu, l’home, i la seva poètica singular: l’impacte de la seva figura fou tan gran, que durant molts anys vaig veure’m incapaç de musicar cap dels seus versos, fins que vaig compondre Diversos són els homes, dedicat a la meva esposa, Begoña. En commemorar-se els vint-i-cinc anys del seu traspàs, vaig voler dedicar-li aquests quatre poemes, que triàrem, per separat i amb sorprenent coincidència, Dolors Lamarca, muller de Comas, i les seves filles Núria, Eulàlia i Mercè per una banda, i jo per l’altra.
    Quatre cançons sobre poemes de Salvador Espriu foren composades entre l’1 i l’11 de novembre de 2006, i estrenades el 19 del mateix mes i any a l’auditori de Caixa Laietana de Mataró; repetírem l’audició el març de 2007 al Paranimf de la Universitat de Barcelona. El llenguatge musical emprat depèn de la rica potencialitat de la poesia d’Espriu, a la recerca d’un paral·lelisme imprecís, des de l’harmonia i el contorn textural, fins a la retòrica del suggeriment i del simbolisme.


    Francesc Bonastre

30 productes més a la mateixa categoria: