Suite pour piano Ampliar

Suite pour piano

DE460

Gols, Xavier Autor:
Gols, Xavier

La Suite pour piano (1928-1930) és la composició de major envergadura de Xavier Gols. Va ser estrenada íntegrament el 25 de juny de 1930 a la Sala Mozart de Barcelona en un recital de piano a càrrec del propi compositor.

Més detalls

10,76 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Subtítols / Parts Prélude - Menuet - Scherzo - Sarabande - Air à danser
  Instruments piano
  Pàgines 28
  Durada 12 min
  Contingut partitura
  ISMN 979-0-3502-0596-5
  Preu edició impresa 18,50€
  Edició Digital

  La Suite pour piano (1928-1930) és la composició de major envergadura de Xavier Gols. Alhora que compaginava els estudis de piano amb la crítica musical que exercia per al diari La Nau, la va anar escrivint lentament fins completar-la a començaments de 1930. Malgrat l’ordre numèric que ocupa en el conjunt, el preludi fou la darrera peça que compongué després de desestimar el primer que, com ell afirmava, no li plaïa.
  Els successius moviments que componen la Suite estan dedicats als seus mestres Baltasar Samper i Blanca Selva; a la seva alumna, morta prematurament, Carme Ricomà; al matrimoni Francis i Marie Forgas, íntims amics de Xavier Gols i grans aficionats a la música, els quals sempre l’encoratjaren en les seves activitats musicals, i al pianista deixeble d’Enric Granados, Frank Marshall.
  La Suite va ser estrenada íntegrament el 25 de juny de 1930 a la Sala Mozart de Barcelona en un recital de piano a càrrec del propi compositor, poc abans del seu retorn i definitiu establiment a la seva ciutat natal, on començaria una nova etapa en la seva evolució creativa encaminada a la consecució d’un estil més personal i madur.

Clients que han vist aquest producte també han adquirit:

30 productes més a la mateixa categoria: