Fantasia on the First Beatitude Ampliar

Fantasia on the First Beatitude

DE313

Aquesta obra és brillant, enèrgica, en certs moments impressionista, en d’altres politonal o influenciada pel llenguatge del jazz, mostra de forma clara l’espiritualitat del seu autor.

Més detalls

23,27 € amb impostos

Edició: Digital

  Època Segle XX
  Subtítols / Parts Fantasia sobre la Primera Benaurança
  Instruments 2[1.2/pic] 2[1.2/ci] 2[1.2/cb] 2[1.2/cf] - 4331 - timp+perc - arp - archi
  Pàgines 100
  Durada 21 min.
  Contingut Partitura direcció
  ISMN 979-0-3502-0928-4
  Observacions Els materials d’orquestra estan disponibles en règim de lloguer. Contacti amb l’editorial (info@clivis.cat).
  Preu edició impresa 40€
  Orquestres si
  Edició Digital

  Fantasia on the First Beatitude (Fantasia sobre la Primera Benaurança) és un poema simfònic de Lluís Benejam escrit a l’estiu de 1965. Durant els últims anys de la seva vida, Benejam va treballar a la Universitat de Montevallo i al Birmingham Southern College com a professor de composició i instrumentació. Aquell entorn privilegiat li va permetre comptar amb els serveis d’orquestres simfòniques ben nombroses i actives que van propiciar que la major part de la seva obra simfònica correspongui, precisament, a aquesta època. No solament va compondre obres originals per a orquestra durant aquests anys, sinó que va aprofitar per treballar la instrumentació simfònica d’obres anteriors, com és el cas de la Sonata per a saxòfon, convertida en Concert per a saxo i orquestra l’any 1967.
  La Fantasia on the First Beatitude és una de les seves millors obres: brillant, enèrgica, en certs moments impressionista, en d’altres politonal o influenciada pel llenguatge del jazz, mostra de forma clara l’espiritualitat de l’autor, devot d’un cristianisme sincer que ja li havia portat molts problemes a la Barcelona republicana durant l’alçament feixista.
  La primera benaurança de l’Evangeli segons Sant Mateu dictada per Jesús al Sermó de la Montanya diu: “Feliços els pobres en l’esperit, perquè d’ells és el Regne del Cel”. Aquesta frase inspira Benejam per a compondre una obra d’uns tretze minuts de durada, en la que reflexiona musicalment sobre l’oblit que el món té de la pobresa, la buidor del món espiritual i altres aspectes que s’indiquen a la mateixa partitura.


  David Puertas

30 productes més a la mateixa categoria: