Quasi una polka Ampliar

Quasi una polka

DE586

Quasi una polka és un divertiment simfònic escrit per Jesús Rodríguez Picó. La instrumentació confereix un cert relleu a la percussió que, a part de les timbales, utilitza altres instruments per subratllar frases o afegir color a una obra ja de per sí rica en varietat tímbrica i amb un ritme que convida a la dansa des del primer compàs.

Més detalls

13,26 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Instruments 2222-3231-timb.2perc.-str.
  Pàgines 48
  Durada 9 min
  Contingut partitura
  ISMN 979-0-3502-0636-8
  Observacions Les particel·les estan disponibles en règim de lloguer. Contacti amb l’editorial info@clivis.cat
  Preu edició impresa 19€
  Orquestres si
  Edició Digital

  Quasi una polka és un divertiment simfònic escrit per Jesús Rodríguez Picó l’any 2008. L’obra és fruit d’un encàrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i del seu director, Josep Ferré, fet amb l’ànim d’apropar el repertori contemporani al públic. Sota aquesta premissa, Rodríguez Picó s’ha plantejat l’obra com un scherzo simfònic en el que apareixen dos elements que n’asseguren la coherència: el ritme de polka com a base (tot i que el tractament mètric és molt lliure) i la melodia de la dansa popular catalana El ball de la civada. Ambdós elements hi apareixen sovint de forma llunyana, però són essencials per donar un caire divertit i alegre a l’obra, en la línia de pàgines desenfadades com les polques de Stravinsky o Xostàkovitx.
  La instrumentació confereix un cert relleu a la percussió que, a part de les intervencions fins i tot humorístiques de les timbales, utilitza altres instruments (bongos, xilòfon, plat, etc.) per subratllar frases o afegir color a una obra ja de per sí rica en varietat tímbrica i amb un ritme que convida a la dansa des del primer compàs.


  David Puertas

30 productes més a la mateixa categoria: