Apuntes sobre Pizarro Ampliar

Apuntes sobre Pizarro

E761

Nou producte

Escrita el febrer de 2007, fou un primer estudi per a l'òpera que vaig composar entre l’estiu d’aquell any i finals de 2009. 

Més detalls

38,00 € amb impostos

Edició: Paper

    Època Siglo XXI
    Subtítols / Parts I. Soñando con la zarza, II. La otra visión, III. El esplendor manchado, IV. Domingo en "Los Reyes", V. Las traiciones.
    Instruments Cl, Fg, Tpa, V, Va, Vc, Cb
    Idioma del text español
    Pàgines 28 + 52
    Durada 11 minuts
    Contingut Partitura + partes
    ISMN 979-0-3502-1045-7
    Edició Paper

    Escrita el febrer de 2007, fou un primer estudi per a l'òpera que vaig composar entre l’estiu d’aquell any i finals de 2009. El projecte de compondre una òpera va sorgir en iniciar una nova vinculació laboral amb el Conservatori de Música de la Universitat Nacional de Colòmbia l’any 2005. Aquesta vinculació em portà a que, juntament amb la docència, hagués de desenvolupar projectes de creació. Aquest va ser el primer projecte que vaig portar a terme per a la Universitat; està basat en la novel·la El último día de Francisco Pizarro, de l’escriptor peruà Alberto Massa, a qui estan dedicats aquests Apuntes.

    Els cinc moviments d'Apuntes sobre Pizarro, obra instrumentada per a Clarinet, Trompa, Fagot, Violí, Viola, Violoncel i Contrabaix, són: I. Soñando con La Zarza, II. La otra visión, III. El esplendor manchado, IV. Domingo en Los Reyes i V. Las traiciones.

    El primer moviment ens remet al matí del dia de la mort de Francisco Pizarro, El Marqués: mentre es va despertant se li presenten imatges de la seva infància a La Zarza, Extremadura. La Otra visión ens parla dels ulls d’Atahualpa clavats en la memòria de Pizarro; El esplendor manchado és un tribut a Cuzco, ciutat maltractada i humiliada durant la Conquesta; Domingo en Los Reyes és el dia de l'assassinat de Pizarro a mans dels partidaris de Diego de Almagro a l’antiga Lima; i finalment, Las traiciones, comú denominador tant al bàndol dels castellans com al bàndol dels inques durant la Conquesta.

                                                                                                                             

                                                                                                                                                            Moisès Bertran

26 productes més a la mateixa categoria: