Quartet de corda núm. 1 -1950- Ampliar

Quartet de corda núm. 1 (1950)

E286

Nou producte

L’estil del Quartet de corda número 1 de Lluís Benejam és molt expressiu i posa l’accent rítmic per a fer un dibuix melòdic lliure i vitalista.

Més detalls

27,00 € amb impostos

Edició: Paper

  Època s. XX
  Subtítols / Parts I.Allegro non troppo - II.Andante - III.Moderato - IV.Allegro
  Instruments 2vl.vla.vc.
  Pàgines 61
  Durada 17 min.
  Contingut Partitura i parts
  ISMN 979-0-3502-0848-5
  Edició Paper

  Lluís Benejam, violinista i compositor, va escriure aquest primer quartet arrel de la seva experiència com a primer violí del quartet Labor Artis, que posteriorment es va dir Quartet de Corda de Barcelona. El seu primer reconeixement com a compositor, amb el Premi de Música Ciutat de Barcelona, arribaria tres anys més tard, el 1953, amb l’obra Poema per a orquestra de corda. I l’any següent, el 1954, decidiria marxar a l’Equador, on va formar el Cuarteto Nacional Ecuatoriano amb el violoncel·lista Ernest Xancó, el violinista Roberto Plaja i el viola José Rodríguez de la Fuente. Allí compondria el seu segon quartet de corda.
  El Quartet número 1 respon a una de les seves primeres obres, juntament amb la Sonata per a violí i piano i Tres peces per a oboè i corda. L’estil és molt expressiu i posa l’accent rítmic per a fer un dibuix melòdic lliure i vitalista. Un esperit musical molt d’acord amb la seva generació de la primera meitat del segle XX, que va passar la força postromàntica pel sedàs de l’avantguarda. Benejam sembla partir de la tonada d’una cançó per a dibuixar el fil conductor que construirà tota l’obra a partir del tractament expressiu.


  Mònica Pagès

22 productes més a la mateixa categoria: