Quartet de corda num.3 Ampliar

Quartet de corda núm. 3

E287

Nou producte

El Quartet núm. 3 es una obra breu (possiblement es tracti del primer moviment del que hauria pogut ser un quartet més extens), rítmica, enèrgica i lluminosa. 

Més detalls

27,04 € amb impostos

Edició: Paper

  Època S. XX
  Instruments 2V, Va, Vc
  Edició Paper

  Una de les primeres obres que va compondre Benejam va ser un quartet de corda el 1950, quan feia més de quinze anys que actuava com a violinista en formacions de cambra i simfòniques cosa que li permetia conèixer a la perfecció els secrets d’una formació com el quartet. El segon quartet ja és de l’any 1956 (fins ara desaparegut, tot i que una part d’aquest el va reconvertir en una obra para orquestra de corda sota el títol de Baile) i, finalment, el tercer i últim quartet escrit el 1959, just quan l’autor es va instal·lar definitivament als Estats Units.

  El Quartet núm. 3 es una obra breu (possiblement es tracti del primer moviment del que hauria pogut ser un quartet més extens), rítmica, enèrgica i lluminosa. L’escriptura és bàsicament vertical, amb pocs jocs de contrapunto, sobre un compàs binari compost (de marcat caràcter mediterrani) i un ostinato rítmic constant. La part central de l’obra presenta un canvi de tempo més marcat i incisiu que contrasta amb l’aire més sinuós de la resta de l’obra. A la reexposició, l’autor explota el registre més agut del primer violí i, malgrat mantenir el caràcter de dansa, planteja una coda de textura densa i contrapuntística.

  David Puertas

  Músic i Periodista

22 productes més a la mateixa categoria: