Quartet de corda núm. 3 (1950) Ampliar

Quartet de corda núm. 3 (1950)

DAC292

A finals del 1949 l'autor va projectar compondre el tercer Quartet de corda basant-se en dos temes anotats cap al 1931 amb el propòsit de desenvolupar-los en futures composicions.

Més detalls

24,20 € amb impostos

Edició: Digital

  Època Segle XX
  Subtítols / Parts I.Mesto–Allegro moderato - II.Adagio - III.Moderato
  Instruments 2V, Vla, Vc
  Pàgines 95
  Durada 22 min.
  Contingut Partitura i parts
  ISMN 979-0-3502-0816-4
  Preu edició impresa 41,60€
  Edició Digital

  A finals del 1949 vaig projectar compondre el meu tercer Quartet de corda basant-me en dos temes musicals molt diversos que tenia anotats des dels anys 1931/32 amb el propòsit de desenvoluparlos en futures composicions. Un d’ells està integrat per una sèrie completa de 12 notes i l’altre està basat en un escala modal eólica. Els dos temes esmentats sols apareixen en la seva forma original en l’Adagi central del Quartet, enllaçats per un tema secundari intermedi, però totes les demés idees temàtiques i figures melòdiques qu’apareixen a la resta de l’obra es deriven essencialment d’ells. Encara que tots dos temes posseeixen una constitució musical i una intenció expressiva clarament diferenciades, ambdós coincideixen en el seu caràcter íntim i expressiu. La forma del Quartet sorgeix del contrast, la juxtaposició i les combinacions contrapuntístiques que es produeixen entre ells. El fet d’haver estat utilitzats conjuntament per a aquesta composició divuit anys després d’haverlos anotat, els imprimeix un sentit especial i un matís expressiu que la fa diferent de les meves altres obres musicals.
  El Quartet consta de tres moviments enllaçats sense interrupció i va ésser finalitzat a finals del mes de març de l’any 1950.


  Joaquim Homs

23 productes més a la mateixa categoria: