Veni, Creator Spiritus Ampliar

Veni, Creator Spiritus (Cor+orqu.)

E738

Nou producte

Veni, creator spiritus pren el text d’un himne medieval que invoca l’esperit creador. L’obra té un aire triomfal; com si l’esperit creador ja es fes notar en el mateix moment d’invocar-lo. És una expressió de vitalitat, força i positivitat.

Més detalls

24,80 € amb impostos

Edició: Paper

  Època s. XX
  Instruments choirSSATB-2222-2200-2timp.pno.-string
  Idioma del text llatí
  Pàgines 48
  Durada 12 min.
  Contingut partitura de direcció
  ISMN 979-0-3502-0908-6
  Edició Paper

  La composició de l’obra va ser motivada, l’any 2010, per als concerts d’intercanvi entre dues corals: la Coral del Conservatori de Sant Cugat del Vallès i el Junges Ensemble de Reutlingen (Baden-Württemberg, Alemanya), que en van fer l’estrena el mateix any.
  L’obra consta de diferents parts d’acord amb els matisos del text, destacant dos motius musicals relacionats amb les parts de l’himne. El primer i principal motiu, correspon a la primera estrofa Veni, creator spiritus, que també apareix al final, com a tancament de l’obra. A més a més d’altres motius secundaris, destaca el tema extens i melòdic Accende lumen sensibus, tractat amb simplicitat i alhora amb amplitud. El moment esplendorós d’aquesta mateixa melodia, però, es troba amb l’estrofa Deo Patri, constituint el punt culminant de l’obra. Un Amen final, tanca l’himne.
  L’obra és per a cor a cinc veus (SSATB), sense parts solistes, amb orquestra i té una dificultat mitjana, tant vocal com instrumental. Té una durada aproximada de 12 minuts.
  La versió amb piano a quatre mans es pot interpretar també en concert.


  Raimon Romaní

Accesoris

11 productes més a la mateixa categoria: