Climes I Ampliar

Climes I

DAC069

Climes I consta d’un sol moviment i està concebuda amb total llibertat, tant en l’aspecte harmònic com en el formal. És com una rapsòdia lírica on alguns acords i certes seqüències actuen com a elements estructurals en la composició, amb una part central poco scherzando que equilibra la partitura.

Més detalls

9,60 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Instruments cl.pno.
  Pàgines 23
  Durada 7 min
  Contingut partitura + particel·la
  ISMN 979-0-3502-0651-1
  Preu edició impresa 16,50€
  Edició Digital

  Durant els anys 80 Francesc Taverna-Bech va compondre tres obres titulades Climes. Totes tres estan compostes per a grups reduïts, Climes I i Climes II són per a duet mentre que Climes III és per a trio amb piano. L’obra Climes I va ser escrita entre febrer i abril del 1981, en un moment en el qual l’autor, tal com assegura ell mateix “basava el llenguatge en elements expressionistes i atonals, alhora que m’interessava per les polirítmies i investigava sobre l’equilibri harmònic a través de conceptes intervàlics”. Climes I consta d’un sol moviment i està concebuda amb total llibertat, tant en l’aspecte harmònic com en el formal. És com una rapsòdia lírica on alguns acords i certes seqüències actuen com a elements estructurals en la composició, amb una part central poco scherzando que equilibra la partitura. L’autor no amaga que l’origen de l’obra sorgeix de la reflexió sobre vivències i esdeveniments que s’havien suscitat en aquells moments.
  Altres obres d’aquell mateix període són Grafitti per a trio (Clivis Publicacions, AC180), Gèminis per a duet de pianos (Clivis Publicacions, AC031), Imatges per a veu i piano sobre Tannkas de Carles Riba (Clivis Publicacions, AC118) o Climes II (Clivis Publicacions, AC042).


  David Puertas

11 productes més a la mateixa categoria: