Guinjoan, Joan (1931 - 2019)

Guinjoan, Joan (1931 - 2019)

11 partitures

Joan Guinjoan Gispert, va néixer a Riudoms (Baix Camp, Tarragona) el 28 de novembre de 1931. Estudià al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i després a l'École Normale de Musique de París.
Fins al 1960 actuà com a concertista de piano, i a partir d'aquell moment estudià composició i orquestració amb el mestre Taltabull a Barcelona, a l'Schola Cantorum de París, sota la direcció de Pierre Wissmer, i electroacústica a l'O.R.T.F. amb Jean Etienne Marie.
El 1964 pren contacte amb l'avantguarda musical francesa i es dedica a la composició. A partir del 1966 realitza una tasca important de difusió de la música del segle XX amb el grup «Diabolus in Musica». Ha estat convidat com a compositor i director d'orquestra a prestigiosos festivals d'Europa i Amèrica i ha rebut diversos i importants premis. Va dirigir el Centre de Documentació i Difusió de la Música Contemporània i va ser responsable artístic dels Cicles Internacionals de Música Contemporània de l'Ajuntament de Barcelona.
La seva música, netament vitalista, cerca una síntesis de cultura i es caracteritza per una simbiosi de llenguatges coordinats per un estil personal, on el ritme, i sobretot el timbre, determinen el seu origen mediterrani.
La seva òpera Gaudí sobre un text de Josep M. Carandell, fou un encàrrec de l'Olimpíada Cultural de Barcelona de 1992.
Compta amb un extens catàleg, publicat per l'SGAE, d'obres de música de cambra, vocal i simfònica, que han estat interpretades en gran part d'Europa i d'Amèrica, així com nombrosos enregistraments.

Mostrant 1 - 11 de 11 elements