Sonata per a saxòfon alt i piano Ampliar

Sonata per a saxòfon alt i piano

DE277

La Sonata per a saxòfon i piano té trets postimpressionistes, girs modals, riquesa de registres, ritme constant, gust per les modulacions cromàtiques i domini del contrapunt. El saxo alt és el clar protagonista al llarg de l’obra, encara que el piano no assumeix solament la funció d’acompanyant sinó que està clarament implicat en el diàleg amb el solista.

Més detalls

12,10 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Subtítols / Parts Allegro deciso - Andante - Allegro apassionato
  Instruments sx.a.,pno.
  Pàgines 52
  Durada 16 min
  Contingut partitura + particel·la
  ISMN 979-0-3502-0568-2
  Preu edició impresa 20,80€
  Edició Digital

  Lluís Benejam va compondre cinc sonates al llarg de la seva carrera, totes elles per a instrument solista i piano. Les tres primeres van ser escrites als anys cinquanta a Barcelona i dedicades al violí, a la viola i al violoncel respectivament. La quarta també va estar dedicada al violí (Birmingham,1959) i la cinquena i última és la Sonata per a saxòfon i piano del 1964. Es tracta d’una de les obres més brillants de l’autor i mostra clarament els diferents elements que defineixen el seu llenguatge: trets postimpressionistes, girs modals, riquesa de registres, ritme constant, gust per les modulacions cromàtiques i domini del contrapunt. El saxo alt és el clar protagonista al llarg de l’obra (amb fragments de gran virtuosisme), encara que el piano no assumeix solament la funció d’acompanyant sinó que està clarament implicat en el diàleg amb el solista.
  L’any 1967 Lluís Benejam va orquestrar aquesta sonata i la va convertir en Concert per a saxòfon i orquestra. L’estrena europea d’aquest concert es va celebrar a Barcelona el 1994 amb Miquel Bofill com a solista acompanyat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, formació que en va fer el primer enregistrament mundial amb John Harle al saxo.


  David Puertas

Accesoris

Clients que han vist aquest producte també han adquirit:

2 productes més a la mateixa categoria: