Variacions simfòniques Ampliar

Variacions simfòniques s. tema d'H. Eccles (Cb+Orch)

E628

Nou producte

Consta d’un Tema, sis Variacions, una Cadenza i la reexposició del tema. Aquestes petites seccions se succeixen sense interrupció amb la intenció de crear una obra d’un sol traç dins d’una estructura que massa sovint resulta discontinua.

Més detalls

18,72 € amb impostos

Edició: Paper

  Època Segle XX
  Instruments Cb. solo 2222 - 4221 - timp+2perc - pf - archi
  Pàgines 24
  Durada 8 min
  Contingut Partitura i part de contrabaix
  ISMN 979-3502-0521-7
  Observacions Les particel·les estan disponibles en règim de lloguer. Contacti amb l'editorial.
  Altres J. Camps (revisió)
  Edició Paper

  Variacions Simfòniques sobre un tema d’Henry Eccles, per a Contrabaix i Orquestra, es va composar per a l’estrena que va tenir com a protagonista el Mestre Robert Black dins el festival de la 3ª Semana Colombo-Catalana, celebrat a la ciutat colombiana de Medellín a la primavera de 2005.

  Hi ha dues versions de l’obra pel que fa a l’acompanyament: la versió original amb orquestra simfònica que presentem en aquesta edició, i la reducció de la versióoriginal amb acompanyament de piano (Clivis, ref. E622).

  El tema principal de la peça es la primera frase del primer moviment, Largo, de la Sonata en sol menor de Henry Eccles (1670-1742) en la seva versió per acontrabaix i piano; i puntualitzo això perquè d’aquesta obra existeixen versions per a violí i piano, trompa i piano, fagot i piano, trombó i piano, violoncel i piano, etc. S‘ha escrit molt sobre si aquesta sonata, i d’altres que Eccles va publicà en la seva època, és o no és original o si es tracta d’un plagi d’algun altre compositor de l’època. No entrarem en aquesta discussió i simplement afirmarem que la bellesa i profunditat de l’expressió d’aquesta música que ens va deixar Eccles és d’un valor molt especial.

  Les Variacions Simfòniques sobre un tema d’Henry Eccles consten d’un Tema, sis Variacions, una Cadenza i la reexposició del tema. Aquestes petites seccions se succeixen sense interrupció amb la intenció de crear una obra d’un sol traç dins d’una estructura, la del tema amb variacions, que, segons el meu criteri, molt sovint peca de discontínua.

   

  Moisès Bertran

13 productes més a la mateixa categoria: