Concerto núm. 2 per Clarinetto e Orchestra Ampliar

Concerto núm. 2 per Clarinetto e Orchestra

DE666

El Concert núm. 1 per a clarinet i orquestra (1989) i el Concert núm. 2, finalitzat al febrer del 1990, mantenen una continuïtat amb diverses similituds, com la relació que s’estableix entre l’orquestra i el solista, la utilització de passatges expressius i de gran complexitat tècnica del clarinet i també les cites d’altres autors com Mozart, Mahler o Stravinsky.

Més detalls

16,29 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Subtítols / Parts I. II.
  Instruments cl. solo-3*3*00-4221-4perc.-str.
  Pàgines 100
  Durada 18 min
  Contingut partitura + particel·la clarinet
  ISMN 979-0-3502-0552-1
  Observacions Els materials d’orquestra estan disponibles en règim de lloguer. Contacti amb l’editorial (info@clivis.cat).
  Preu edició impresa 28€
  Orquestres si
  Edició Digital

  El primer Concert per a clarinet i orquestra —que vaig escriure l’any 1989— i el segon —finalitzat al febrer del 1990—, mantenen una continuïtat i presenten diverses similituds, com ara la relació que s’estableix entre l’orquestra i el clarinet solista, la utilització de passatges expressius i de gran complexitat tècnica del clarinet i també les cites d’altres autors —com Mozart, Mahler o Stravinsky—, a vegades poc evidents i d’altres més òbvies. Anys després, vaig compondre el Concertino per a clarinet i cordes, amb el que finalitzava així un tríptic d’obres dedicades al clarinet i l’orquestra.
  A diferència del Concert núm. 1, que està escrit en un sol moviment, el Concert núm. 2 està dividit en dos moviments que alternen passatges diferenciats, encara que cadascun dels moviments presenta una particularitat diferent: en el primer en destaquen els fragments lírics i, en el segon, els rítmics. En cadascun d’ells hi ha una cadència per a l’instrument solista. Aquest concert, com altres composicions meves on intervé el clarinet solista, està dedicat al clarinetista Josep Fuster, la col·laboració amb el qual ha donat com a resultat la composició de nombroses obres tant de cambra —C’était magnifique o Catul Canta— com orquestrals.


  Jesús Rodríguez Picó

16 productes més a la mateixa categoria: