Cançons sobre poemes de García Lorca Ampliar

Cançons sobre poemes de García Lorca

E725

Nou producte

Les quatre Cançons sobre poemes de García Lorca  de Miquel Ortega s’inscriuen en un estil que podríem anomenar post-Falla, d’arrel clarament nacionalista, bàsicament andalusa, donada la naturalesa dels poemes.

Més detalls

23,00 € amb impostos

Edició: Paper

  Època Segle XX
  Subtítols / Parts Romance de la luna, luna - Preciosa y el aire - Memento - Canción del jinete
  Instruments Soprano/tenor, orquestra de corda
  Idioma del text Castellà
  Pàgines 40
  Durada 12 min.
  Contingut Partitura
  ISMN 979-0-3502-0781-5
  Observacions Les particel·les estan disponibles en règim de lloguer. Contacti amb l’editorial (info@clivis.cat).
  Altres Federico García Lorca (poemes)
  Edició Paper

  García Lorca amb Antonio Machado, Joan Salvat Papasseit i Josep Carner és un dels meus poetes predilectes, sobretot a l’hora de tenir-los en compte per posar-los música. No he pogut mai, des de la meva adolescència, amagar la devoció i empatia que sento per Lorca, per la seva vida i la seva obra. Entre 1992 i 2004 vaig posar música a 16 dels seus poemes i portat a l’òpera la seva obra La casa de Bernarda Alba.
  Aquests quatre lieders, que es solen interpretar com un petit cicle, són originals per a veu i piano, igual que la resta, però van ser orquestrats per mi posteriorment, a petició del prestigiós baríton Carlos Álvarez, que els ha interpretat en nombroses ocasions i els ha gravat al seu disc dedicat a Andalucia (títol del disc) sota la meva pròpia direcció musical al capdavant de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga. A finals de 2011, la mezzosoprano polonesa Monika Czalej, destacada intèrpret de música espanyola, em va demanar una versió per a orquestra de cambra, que va acabar realitzant, sota la meva supervisió, el jove compositor i director d’orquestra malagueny Arturo Díez-Boscovich. Vaig tenir el privilegi de dirigir l’estrena d’aquesta nova versió a la ciutat polonesa de Gdansk, al capdavant de la Cappella Gedanensis. Les quatre cançons s’inscriuen en un estil que podríem anomenar post-Falla, d’arrel clarament nacionalista, bàsicament andalusa, donada la naturalesa dels poemes, que són: Romance de la luna, luna i Preciosa i el aire, del Romancero gitano, Memento, del Poema del cante jondo (fins ara la meva cançó més interpretada, portada al disc almenys en 3 ocasions) i Canción del jinete, de Canciones.


  Miquel Ortega

11 productes més a la mateixa categoria: