Cantata del dissabte Ampliar

Cantata del dissabte (cor i orquestra)

DE360

La Cantata del dissabte de Jesús Rodríguez Picó combina la modalitat i la tonalitat fent possible la utilització de diferents recursos d’acord amb les característiques de cada instrument i les possibilitats concretes dels estudiants joves.

Més detalls

25,51 € amb impostos

Edició: Digital

  Època s. XX
  Subtítols / Parts Avui he somiat - Cançó de la dutxa - Cançó del mirall - Finestra oberta
  Instruments coro 1vce.,wind,string,perc.,2keyboard
  Idioma del text català / castellà
  Pàgines 41
  Durada 20 min.
  Contingut partitura director
  ISMN 979-0-3502-0660-3
  Preu edició impresa 43,85€
  Altres Xesc Barceló (text)
  Orquestres si
  Edició Digital

  En escriure aquesta cantata, concebuda per ser interpretada per alumnes d’escoles de música, vaig tenir molt en compte tres qüestions: en primer lloc la utilització d’unes possibilitats instrumentals concretes que permetessin a l’alumne tocar sense haver de resoldre plantejaments tècnics massa complexos; en segon lloc calia que els oients poguessin accedir a la composició d’una manera planera; i en tercer lloc no volia renunciar a alguns dels aspectes tècnics que caracteritzen la música del nostre temps.
  Per resoldre aquestes qüestions vaig considerar que la combinació de la modalitat i de la tonalitat farien possible la utilització de diferents recursos d’acord amb les característiques de cada instrument i les possibilitats concretes dels estudiants joves. Per altra banda, aquests recursos tècnics amplien les possibilitats més convencionals i també fan possible la superposició i la juxtaposició de tècniques diverses. Aquesta diversificació de procediments també és necessària per destacar els contrastos dramàtics que planteja el text de Xesc Barceló.
  La cantata va ser escrita originalment per a un conjunt instrumental nombrós; posteriorment vaig creure convenient compondre una segona versió més reduïda. Aquesta segona versió ha estat escrita per a cor, quatre percussionistes i teclat. La intenció és la d’oferir una altra possibilitat per interpretar l’obra, tenint en compte que molts centres no disposen de suficients instruments per realitzar la primera versió.


  Jesús Rodríguez Picó

4 productes més a la mateixa categoria: