Cinc duos concertants 4-5 (Vl.Pno.) Ampliar

Cinc duos concertants 4-5 (Vl.Pno.)

E595

Nou producte

Obres breus però intenses i expressives que transiten per diferents aires, tempos i ritmes.

Més detalls

19,00 € amb impostos

Edició: Paper

  Època S. XX
  Subtítols / Parts Duos 4 i 5
  Instruments Vla.Pno.
  Pàgines 48
  Durada 14 min
  Contingut Partitura + partichela
  Edició Paper

  er la seva condició d’instrumentista de corda, Francisco Fleta Polo sempre ha estimat de forma especial els instruments d’aquesta família i la major part de les seves obres els tenen com a protagonistes. En els darrers anys, sobre tot des del 2005, Fleta ha composat una sèrie de duets concertants per a instruments de corda i piano: cinc per a violí, cinc per a viola, cinc per a violoncel i un (en dos moviments) per a contrabaix.

  Els Cinc duos concertants per a violí i piano 4 i 5 estan dedicats in memoriam a Francesc Puertas, gran amic de l’autor des de l’època en què tots dos estudiaven al Conservatori de Barcelona (tant un com l’altre es van titular en violí, viola i trompeta) i pare d’una nissaga de músics. El caràcter dels duets, lluny de fer present l’amic absent amb un record nostàlgic, transmet la força i l’energia que ambdós compartien a l’hora de fer música.

  El duo número 4 presenta un primer moviment en el que s’alternen una figura arpegiada i un tema rítmic en dobles cordes, mentre que el segon moviment destaca per l’aprofitament de tota la tessitura del violí. El duo número 5, també en dos moviments, presenta un Andante on prima una melodia de gran volada i un darrer temps amb un marcat caràcter rítmic amb un final intens i contundent.

   

  David Puertas

11 productes més a la mateixa categoria: