Variacions simfòniques Ampliar

Variacions simfòniques s. tema d'H. Eccles (Cb+Pno)

E622

Nou producte

Consta d’un Tema, sis Variacions, una Cadenza i la reexposició del tema. Aquestes petites seccions se succeixen sense interrupció amb la intenció de crear una obra d’un sol traç dins d’una estructura que massa sovint resulta discontinua.

Més detalls

13,00 € amb impostos

Edició: Paper

    Època s. XX
    Instruments cb.pno. (solo&orch. tuning)
    Pàgines 24
    Durada 8 min
    Contingut partitura + particel·la
    ISMN 979-0-3502-0517-0
    Altres J. Camps (revisió)
    Edició Paper

    Variacions Simfòniques sobre un tema d’Henry Eccles, per a Contrabaix i Orquestra, es va composar per a l’estrena que va tenir com a protagonista el Mestre Robert Black dins el festival de la 3ª Semana Colombo-Catalana, celebrat a la ciutat colombiana de Medellín a la primavera de 2005.

    Hi ha dues versions de l’obra pel que fa a l’acompanyament: la versió original amb orquestra simfònica (Clivis ref. E628), i la que presentem en aquesta edició: la reducció de la versió original amb acompanyament de piano.

    El tema principal de la peça es la primera frase del primer moviment, Largo, de la Sonata en sol menor de Henry Eccles (1670-1742) en la seva versió per a contrabaix i piano; i puntualitzo això perquè d’aquesta obra existeixen versions pera violí i piano, trompa i piano, fagot i piano, trombó i piano, violoncel i piano, etc. S‘ha escrit molt sobre si aquesta sonata, i d’altres que Eccles va publicà en la seva època, és o no és original o si es tracta d’un plagi d’algun altre compositor de l’època. No entrarem en aquesta discussió i simplement afirmarem que la bellesa i profunditat de l’expressió d’aquesta música que ens va deixar Eccles és d’un valor molt especial.

    Les Variacions Simfòniques sobre un tema d’Henry Eccles consten d’un Tema, sis Variacions, una Cadenza i la reexposició del tema. Aquestes petites seccions se succeixen sense interrupció amb la intenció de crear una obra d’un sol traç dins d’una estructura, la del tema amb variacions, que, segons el meu criteri, molt sovint peca de discontínua.

     

    Moisès Bertran

12 productes més a la mateixa categoria: