Valls, Manuel

Valls, Manuel

1 partitura

Nascut a Barcelona el 1920, estudià Dret a la Universitat de Barcelona i Música al Conservatori del Liceu amb el Aita Donostia (harmonia, orquestració i composició). De formació estètica independent, va conrear la majoria dels gèneres musicals. Va exercir de professor a la Universitat de Barcelona i a l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual. Va pronunciar conferències a diversos indrets de la península (Barcelona, Madrid, Santander, Lleida, Toledo, Granollers, etc.) i el 1971 va dirigir les emissions dedicades a la música espanyola de l'O.R.T.F. de París, dins la sèrie La rose des vents.


Va ser membre de la Societat Catalana de Musicologia i un dels responsables de l'àmbit de la música del Congrés de Cultura Catalana, així com membre de la Junta Consultiva d'Òmnium Cultural. En el terreny periodístic va publicar articles i crítiques a la premsa local i estrangera, i va exercir la crítica musical en el diari El País, edició de Catalunya. Morí a Barcelona el 1984. Fou enterrat al Cementiri de Montjuïc; el seu fons arxivístic es conserva a la Biblioteca de Catalunya.


Manuel Valls era cosí germà del pintor Xavier Valls i Subirà

  • 11,00 €

    Autor: Valls, Manuel

    Edició: Paper

    En aquest llibre titulat "Música de tota mena", l'autor ens dóna variada notícia dels principals fets que han marcat la vida musical de Catalunya en els darrers deu anys. Cal notar que la visió de Manuel Valls és sempre volgudament parcial i si actua com a fedatari dels esdeveniments que descriu, ho fa sempre amb un àcid esperit crític.

    11,00 €
Mostrant 1 - 1 d'un element