L'Illa Misteriosa Ampliar

L'Illa Misteriosa - Doble Concert

E629

Nou producte

Escrita en un sol moviment i organitzada a partir de tres fragments de la novel·la homònima de Jules Verne.

Més detalls

31,20 € amb impostos

Edició: Paper

    Època S. XX
    Subtítols / Parts Doble concert per a saxòfon alt, percussió i orquestra
    Instruments saxo&perc.solo-1111-1110-timp.-str.
    Pàgines 144
    Durada 16 min.
    Contingut Partitura
    Observacions Los materiales de orquesta están disponibles en régimen de alquiler. Contacte con el editor (info@clivis.cat).
    Orquestres si
    Edició Paper

    Un record inoblidable d’adolescència va ser per mi, la lectura de la novel·la L’illa Misteriosa de Jules Verne; poc temps després vaig veure la pel·lícula amb el mateix títol, dirigida per Cy Endfield, la banda sonora de la qual estava composada per Bernard Herrmann. De la mateixa manera que la lectura, aquesta música em va produir una forta impressió.
    Molts anys després, i a proposta d’Alfons Reverté, vaig recuperar aquests llunyans records que vaig decidir utilitzar per escriure una obra per a Saxòfon i Percussió solistes i orquestra.
    L’obra, escrita en un sol moviment, està organitzada a partir de tres fragments de la novel·la: El globus i l’arribadaColons i Granite-House, i La gruta - El secret. El primer té el seu origen en el viatge, traduït musicalment per el moviment continu, en el segon les expansions tímbriques fan referència a la imatge de la llum que penetra a les entranyes de la terra, i el tercer, de caràcter més turbulent, està suggerit pel fantàstic paisatge submarí on habita el misteriós Capità Nemo.
    Tot i que no és una obra descriptiva, els diferents paisatges imaginaris són el punt de referència per al desenvolupament de l’obra, combinant tant les característiques del poema simfònic, com les de les obres concertants.
    Aquesta obra va ser estrenada a l’ Auditori Municipal Enric Granados de Lleida el 18 de Febrer del 2007, interpretada pel saxofonista Ramón Álvaro i Esteve Espinosa a la percussió amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté.


    Jesús Rodríguez Picó

13 productes més a la mateixa categoria: