Concert per a Percussió i Orquestra Ampliar

Concert per a Percussió i Orquestra

E468

Nou producte

El Concert per a percussió i orquestra de Pere J. Puértolas és un concert de tall clàssic, en tres moviments, AllegroAndante moderato i Allegro con fuoco, i el lluïment del solista i fins i tot de l’orquestra és palès des dels primers compassos.

Més detalls

31,20 € amb impostos

Edició: Paper

    Època S. XX
    Subtítols / Parts I.Allegro brillante - II.Adagio - III.Allegro con fuoco
    Instruments perc.solo-2222-4432-timp.string
    Pàgines 96
    Durada 23 min.
    Contingut Partitura de direcció
    Observacions Les particel·les estan disponibles en règim de lloguer. Contacti amb l’editorial: info@clivis.cat
    Orquestres si
    Edició Paper

    Vaig escriure el Concert per a Percussió i Orquestra per encàrrec específic del meu amic i percussionista Xavier Joaquin (1947-1996), per a poder ser estrenat amb l’OBC. En Xavier volia un concert gran on s’hi poguessin exhibir al màxim totes les possibilitats de la percussió clàssica, de manera que hauria de comptar amb la majoria dels instruments. La part solista seria d’una complexitat extrema, tant pel que fa a les dificultats tècniques com per les dificultats merament logístiques de distància entre els instruments i de capacitat de l’intèrpret per arribar-hi.
    Un cop escrit el concert ens varem tancar una setmana en una masia simulant la col·locació de cada un dels elements, tal com haurien d’estar a dalt de l’escenari. Varem haver de modificar moltes coses per aconseguir que els instruments de làmines com els gongs o el joc de campanes que ocupen un espai notable estiguessin a l’abast del solista. Conjuntar-ho tot va ser un gran repte, i interpretar-ho quasi una odissea però va quedar a gust de tots dos. Varem dibuixar el plànol de la col·locació dels instruments i varem dissenya les partitures per als tres faristols situats estratègicament.
    També, per encàrrec de Joaquin, vaig transcriure el Concert per a Percussió i Banda Simfònica, però la seva prematura mort va fer que aquesta versió quedés en un calaix, recuperada, amb altra orquestració uns anys després. Arribat el moment, aquesta nova orquestració d’aquell concert va sorgir de l’encàrrec que va fer la Banda Municipal de Barcelona, i en aquesta ocasió amb la col·laboració del solista Gratiniano Murcia.
    Es tracta d’una versió totalment diferent de la primera que romania inèdita, i està escrita per a la formació específica de la Banda Simfònica de Barcelona.
    Es va reduir el nombre d’instruments, la seva disposició, l’evolució de les cadences i, fins i tot, algunes parts de l’obra original, mantenint la mateixa estructura de concert clàssic; malgrat les reduccions continua essent un concert molt complex que necessita un domini absolut de la percussió en tots els aspectes.


    Pere J. Puértolas

13 productes més a la mateixa categoria: