Petita Suite per a dues guitarres Ampliar

Petita Suite per a dues guitarres

E679

Nou producte

Per a crear la Petita Suite per a dues guitarres, Miquel Ortega va utilitzar el material temàtic de set de les vint cançons que formen el cicle Les Quatre Estacions sobre textos del poeta Josep Carner.

Més detalls

14,00 € amb impostos

Edició: Paper

    Època S. XX
    Subtítols / Parts I.Preludi - II.Cançó - III.Invocació - IV.Arioso - V.Divertimento - VI.Barcarolla - VII.Final
    Instruments 2 guitarres
    Pàgines 28
    Durada 13 min.
    Contingut Partitura
    Observacions Joan Benejam (digitació)
    Edició Paper

    La idea d’escriure una obra per a dues guitarres va sorgir dels guitarristes Joan Benejam i Xènia Axelroud als quals havia dirigit en un concert al Palau de la Música de Barcelona on vàrem interpretar el Concierto Madrigal de Joaquín Rodrigo.
    Tenia moltes ganes de tornar a escriure per a guitarra, fins aleshores només havia escrit una obra primerenca per a aquest instrument, la Sonata per a guitarra que data de principis de la dècada dels 80, per tant, havien passat vint anys.
    Tal com vaig fer quan vaig escriure la Simfonieta per a cordes (ref. AC295) que vaig recórrer a una peça existent per elaborar-la de nou, en aquesta ocasió vaig utilitzar el material temàtic de set de les vint cançons que formen el cicle Les Quatre Estacions sobre textos del meu molt admirat poeta Josep Carner. La mateixa cançó, Obsessió Lunar, que va servir per teixir la Simfonieta, és present a la Petita Suite sota el nom d’Arioso i ocupa el quart temps. Així queden relacionades les tres obres, el cicle de cançons, la Simfonieta i la Petita Suite que presentem aquí, en un sentit clarament Malherià, no d’estil sinó de concepció. La resta de les peces de la Suite corresponen a les següents cançons del cicle:

      1. Preludi (1. Fa molt fred)
      2. Cançó (5. Primavera prima)
      3. Invocació (6. Tamborinada)
      4. Arioso (10. Obsessió lunar)
      5. Divertimento (17. Angoixa de l’alta nit)
      6. Barcarola (16. El pàmpol i la posta)
      7. Final (14. A un gripau)

    L’obra es va estrenar poc després d’haver-la escrit, pels intèrprets Joan Benejam i Xènia Axelroud, a qui està dedicada l’obra, en un concert celebrat a Moscou l’any 2003.

12 productes més a la mateixa categoria: